Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Werkwijze

Aanmelding

U kunt zich online aanmelden via het contactformulier. U kunt ook telefonisch contact opnemen via tel.nr. 0592-350887

Na het online aanmelden neem ik contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kennismakingsgesprek (30 min.)

Voor mensen die willen kijken of beeldende therapie of coaching iets is voor hen, is er de mogelijkheid om voor een kennismakingsgesprek af te spreken. U kunt dan kennismaken, vragen stellen en de praktijkruimte bekijken.

Intakegesprek (maximaal 45 min.)

De behandeling start altijd met een intakegesprek. Dit is bedoeld om samen met u in kaart te brengen welke vragen en problemen u heeft en welke hulp daarvoor kan worden geboden. Samen wordt bepaald waar tijdens de therapie aan wordt gewerkt (hulpvraag en doel) en er worden afspraken gemaakt over de duur en evaluatiemomenten van de behandeling. Deze afspraken worden vastgelegd in een behandelovereenkomst. Deze overeenkomst wordt door de behandelaar en de cliƫnt ondertekend.

Therapiesessie (90 min.)

In de werkwijze wordt een combinatie van beeldend werken en (psycho-) educatie gehanteerd.

De werkwijze is multi-modaal. Er wordt gewerkt met een integratie van werkvormen afkomstig uit: de Rationele Emotieve Therapie, Gestaltwerk, Cognitieve gedragstherapie, Psychosynthese, het Kernkwadrantenmodel, Loopbaanbegeleiding, Stress-management, Past-Reality-Integration, Personal Coaching, Lichaamswerk en -last but not least-, Art-Therapy.

Het programma wordt op maat gemaakt. Er wordt doelgericht gewerkt middels gesprekken, oefeningen en huiswerkopdrachten. Ook wordt gebruik gemaakt van materialen zoals teken- en schildermaterialen, klei, steen, kosteloze materialen en textiel. Met deze materialen wordt gewerkt aan thema’s, opdrachten en oefeningen, waarbij de keuze samen wordt bepaald afhankelijk van de hulpvraag. Ook wordt gebruik gemaakt van schrijfopdrachten en imaginatie / visualisatie. Er wordt zowel binnen als buiten in de natuur gewerkt. Er is aandacht voor de lichamelijke-, de psychische-, en de sociale component.

Afronding

De behandeling wordt afgesloten met een evaluatiegesprek en evt. het maken van een terugval preventieplan. Als het behandeldoel in het kortdurende traject niet gehaald is, kijken we samen of er doorverwijzing nodig en mogelijk is.